Zoektocht gestart naar de beste offerte

 

Je bent op zoek naar een goede advocaat, notaris of verhuisbedrijf, maar waar moet je beginnen? Mijn heden ten daagse zoektocht op het internet start, net als bij vele ‘lotgenoten’, op Google tegenwoordig als ik ergens naar op zoek ga. Doelstelling is hoogste kwaliteit tegen de beste prijs. Niet heel verrassend dus, maar in mijn geval ben ik op zoek naar een verhuisbedrijf uit de regio Rotterdam. Daar zou ik dan ook graag een offerte of prijsopgave voor willen ontvangen. Ik wil het beste verhuisbedrijf en de voordeligste prijs. Echt Nederlands wellicht die eigenschap, maar het gaat vooral om het realiseren van mijn wensen.

 

Google & Offerteshop.nl

 

Bovenaan in Google zie ik na het intoetsten van het woord offerte en verhuisbedrijf een linkje naar de website van Offerteshop.nl staan. Bij het bezoeken van de website kan ik de keuze voor een verhuisbedrijf eenvoudig maken. Er worden heldere vragen gesteld die mijn wensen en eisen eenvoudig in kaart brengen en na het versturen van mijn aanvraag word ik binnen een aantal dagen al verblijd met meerdere offertes van leveranciers…verhuisbedrijven in mijn geval.

 

Goede & juiste offerte

 

Natuurlijk zijn er aanvullende specifieke vragen achteraf, maar ik heb via één aanvraag bij Offerteshop.nl toch mooi vier offertes mogen ontvangen. Deze simpele en vooral eenvoudige wijze van offertes aanvragen is net als voor mij bij vele mensen passend, maar wat is een goede offerte nu eigenlijk? Wat is het juiste bedrijf die een offerte voor mij kan uitbrengen? Wanneer ontvang ik de juiste offerte? Is het alleen de prijs in de offerte of ook het bedrijf dat de offerte maakt? Is het bedrijf ook betrouwbaar?

Allemaal vragen die mij toch bezighouden en de reden zijn dat ik ook eens zoek op de website van Offerteshop.nl naar meer informatie over wat een ‘goede’ offerte nu daadwerkelijk inhoudt.

“Een offerte is een formele vrijblijvende aanbieding van diensten waarin ook staat beschreven onder welke voorwaarden u de offerte of aanbieding ook kunt accepteren. Wanneer maak je een offerte eigenlijk? Je maakt een offerte over het algemeen pas als een potentiële aanvrager mogelijk klant wil worden”

In een goede offerte behoren een aantal zaken terug te komen zoals:

  • Een duidelijke beschrijving van de werkzaamheden en/of het geleverde product, in hoeveelheid en eventueel de kwaliteit.
  • Heel belangrijk…wat kost het en wat is dus de prijs.
  • Er dient een eventuele planning of levertijd in te staan.
  • Ook is een datum tot wanneer de offerte geldig is belangrijk.
  • Er dient ook altijd een verwijzing naar de algemene voorwaarden van de aanbieder, het bedrijf, in te staan
  • De aanbieder van de offerte, het bedrijf,  dient ingeschreven te staan bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. Voor meer informatie KVK

De juiste offerte is in mijn ogen nog steeds de offerte die duidelijkheid verschaft in hetgeen is gevraagd en ook aangeboden. Gewoon helder omschreven wat je wel en mogelijk niet krijgt en kan verwachten. Wel zo fijn.

 

Resultaat

 

Uiteindelijk heb ik de offertes voor het best passende verhuisbedrijf na het vergelijken van de prijsopgaven en aanbiedingen geaccordeerd. Ik heb gekozen voor de verhuisofferte waarin de prijzen helder werden uitgelegd en de afspraken voor mij ook duidelijk waren. Het betrof een erkende verhuizer. Nu weet ik wat mij te wachten staat. Er wordt duidelijk aangegeven weet wat ze wel- en niet gaan doen. Dat is een goede offerte

 

Prijsopbouw

 

Dat lijkt normaal, dat je uitgelegd krijgt wat een prijsopbouw nu werkelijk inhoudt, maar veel bedrijven verbergen hun kosten achter een simpele zin waaruit niet is af te lezen wat je nu daadwerkelijk gaat aanschaffen. Onthoud ook goed dat een offerte altijd een voorstel is en geen bindende opdracht! Vraag vooral goed door als je vragen hebt. Zorg dat je achteraf niet verrast wordt met mogelijke zaken die niet in de offerte of prijsopgave stonden die je uiteindelijk hebt gekozen. Offerteshop.nl zorgde in mijn geval voor het aanvraag gemak en voor goede offertes, doordat ze de bij hen aangesloten bedrijven goed screenen alvorens ze een aanvraag aan mij doorzetten, maar uiteindelijk kunnen ze er natuurlijk niet voor zorgen dat die goede offerte ook gaat leiden tot de juiste keuze. Ik moet bekennen dat ik uiteindelijk heel blij was bij een Erkend Verhuisbedrijf te zijn uitgekomen, want helaas was tijdens het verhuizen de nieuwe achterwand in de woonkamer beschadigd geraakt en dat werd volgens hun algemene voorwaarden gewoon vergoed. Gelukkig kan ik via Offerteshop.nl ook een offerte voor een goede betaalbare schilder aanvragen, zodat die woonkamer toch gelijk helemaal even geschilderd kan worden.

 

Ook een Offerte nodig? Ontvang eenvoudig met één offerte aanvraag direct meerdere passende offertes en bespaar tijd en geld. Ervaar hier hoe eenvoudig het werkt.