Wat is een goede offerte ?

27 november 2018

Je bent op zoek naar een goede advocaat, schilder of schoonmaakbedrijf, maar waar moet je beginnen?
Mijn heden ten daagse zoektocht start, net als bij vele ‘lotgenoten’, op Google tegenwoordig als ik ergens naar op zoek ga.

In mijn geval ben ik op zoek naar een tegelzetter in Rotterdam en zou ik daar graag een offerte voor willen ontvangen.

Bovenaan in Google zie na het intoetsten van het woord offerte en tegelzetter OfferteShop.nl staan en bij het bezoeken van die website kan ik de keuze voor een tegelzetter eenvoudig maken.

Er worden heldere vragen gesteld die mijn wensen en eisen eenvoudig in kaart brengen en na het versturen van mijn aanvraag word ik binnen een aantal dagen al verblijd met meerdere offertes.

Natuurlijk zijn er aanvullende specifieke vragen, maar ik heb via één aanvraag bij OfferteShop.nl toch vier offertes mogen ontvangen.

Deze simpele en vooral eenvoudige wijze van offertes aanvragen is bij vele mensen passend, maar wat is een goede offerte nu eigenlijk?

Wat is het juiste bedrijf die een offerte voor mij kan uitbrengen? Wanneer ontvang ik de juiste offerte? Is het alleen de prijs in de offerte of ook het bedrijf dat de offerte maakt? Is het bedrijf ook betrouwbaar?

Allemaal vragen die mij toch bezighouden en de reden zijn dat ik ook eens zoek op de website van OfferteShop.nl naar meer informatie over wat een ‘goede’ offerte nu daadwerkelijk inhoudt.

“Een offerte is een formele vrijblijvende aanbieding van diensten waarin ook staat beschreven onder welke voorwaarden u de offerte of aanbieding ook kunt accepteren. Een offerte wordt over het algemeen pas gemaakt als een potentiële aanvrager mogelijk klant wil worden”

In een goede offerte behoren een aantal zaken terug te komen zoals:

  • een beschrijving van de werkzaamheden of het geleverde product, in hoeveelheid en eventueel kwaliteit.
  • de prijs.
  • een eventuele planning of levertijd.
  • en de datum tot wanneer de offerte geldig is.
  • en een goede offerte verwijst ook altijd naar de algemene voorwaarden van een bedrijf.
  • een offerte dient afkomstig te zijn van een bedrijf dat is ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel.

De juiste offerte is in mijn ogen nog steeds de offerte die duidelijkheid verschaft in hetgeen is gevraagd en ook aangeboden. Gewoon helder omschreven wat je wel en mogelijk niet krijgt en kan verwachten.

Uiteindelijk heb de offerte voor mijn tegelzetter geaccordeerd en zijn ze ook alle helder geweest in wat ze wel en niet doen volgens de aanbieding.

Dat lijkt normaal, maar onthoud dat een offerte altijd een voorstel is en geen bindende opdracht, dus vraag vooral goed door als je vragen hebt. Zorg dat je achteraf niet verrast wordt met mogelijke zaken die niet in de offerte stonden die je uiteindelijk hebt gekozen. OfferteShop.nl zorgde in mijn geval voor het aanvraag gemak en voor goede offertes, doordat ze de bij hen aangesloten bedrijven goed screenen alvorens ze een aanvraag aan mij doorzetten, maar uiteindelijk kunnen ze er natuurlijk niet voor zorgen dat die goede offerte ook gaat leiden tot de juiste keuze. Ik moet bekennen dat ik de gekozen tegelwand in het antraciet binnen een jaar al beu ben, maar gelukkig kan ik via OfferteShop.nl ook een offerte voor een goede betaalbare schilder aanvragen ?.